Rektörümüz, 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Prof. Dr. Semra Aksoylu birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış törenine katıldı.

YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan toplu akademik yıl açılış törenine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay, TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, bütün üniversite rektörleri ve rektör yardımcıları ile öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak Prof. Dr. Ali Tüfekçi’nin yönetimindeki İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası tarafından müzik dinletisi yapıldı. Ardından “Yükseköğretim” başlıklı Türk Yükseköğretiminin gelişimini ve şu anki mevcut durumunu anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmaları gerçekleştirdiği törenin sonunda, YÖK tarafından her yıl, “bireysel ve kurumsal” olmak üzere iki kategoride verilen “YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.

05 Ekim 2021 Salı