×
TUR
KAYÜ Anasayfa
Rektörümüz, Ahi Evran Üniversitesi’ne Kurumsal Akreditasyon Belgesi Takdim Törenine Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen “Kurumsal Akreditasyon Belge Takdim Törenine” katıldı.

Ahi Evran Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlenen belge takdim törenine, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kırşehir Belediye Başkan Vekili Osman Uçar, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, Anadolu Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin rektörleri, Kırşehir il protokolü ile akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ’’İnsan kıymetlidir ve insanlığın nadide unsuru olan gençliğe hizmet veriyoruz, sorumluluğumuz büyük. Bu sorumluluğun değerini artırmak insanlığa katkı sunmak üzere yola çıktık. Müzakereler sonucu vardığımız en birinci husus şu oldu: Yönetimi de eğitimi de kalite ile yapmalıyız. Sonrasında kalite yolculuğuna ilk adımı 2015 yılında attık ve 2016 yılında tüm süreçleri tamamlayarak Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Kalite Yönetim Belgesi aldık. Tabi bu süre zarfında birçok eğitim aldık ve kalite bilincine eriştik’’ dedi.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul ise yaptığı konuşmada, Kurumsal Akreditasyon Belgesinin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne hayırlı olmasını diledi.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, kalite uygulamaları hakkında ulusal ve uluslararası alanda yapılanlara dair bilgiler verdi.

Son yıllarda kalite süreçlerinin dünya da oldukça önemsendiğini belirten Prof. Dr. Muhsin Kar, Kalite Güvence Sistemlerinden bekledikleri sonuçların ortaya çıkabilmesi için üniversitelerin sürekli kendini yenilemesi gerektiğini söyledi ve bunun kurumsallaşmış bir kalite kültürü ile mümkün olabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, Şed'in Ahi Ocağı ileri gelenleri tarafından alanında ustalaşmış kişiye kuşatıldığını belirterek Rektör Karakaya’ya, Ahi Şed’i kuşattı ve Kurumsal Akreditasyon Belgesini takdim etti.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


03 Ekim 2022 Pazartesi