×
TUR
KAYÜ Anasayfa
Üniversitemiz Teknik Bilimler MYO, Kayseri Erciyes A.Ş. İle İşbirliği İçin Sahada

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Erciyes Kayak Merkezi’ndeki Erciyes A.Ş. tesislerine teknik gezi düzenlendi. Geçtiğimiz hafta Üniversitemiz ile Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen teknik gezi çerçevesinde Teknik Bilimler MYO’muzdan ilgili bölüm öğretim elemanları, Erciyes A.Ş.’nin tesisleri ve teknik altyapısına yönelik incelemelerde bulundu.

Teknik Bilimler MYO Müdürümüz Prof. Dr. Ercan Karaköse ve ilgili birim öğretim elemanlarının Erciyes’e gerçekleştirdiği teknik gezi brifingle başladı. Kayseri Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Zafer Akşehirlioğlu verdiği brifingde Erciyes A.Ş.’nin çalışmaları ve projelerini anlattı ve Erciyes Master Planı hakkında bilgiler verdi.

Brifingin ardından sahada Erciyes A.Ş.’nin tesislerini, teleferik, telesiyej ve kar makinesi gibi teknik ekipmanlarını inceleyen Teknik Bilimler MYO heyetimiz, teknik konularda ortak yapılabilecek çalışmalar konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Üniversitemiz ile Kayseri Erciyes A.Ş. arasında geçtiğimiz hafta Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı tarafından imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin teleferik ve halatlı taşıma sistemleri konularında uzmanlaştırılarak Erciyes Kayak Merkezi’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik uzman kadronun yetiştirilmesine katkı sağlanması ve Teknik Bilimler MYO’muzdan alanında tecrübeli ilgili birim öğretim elemanlarının bilgi ve tecrübeleri ile Kayseri Erciyes A.Ş.’ye teknik açıdan destek olmaları ve aynı zamanda Ar-Ge çalışmalarına katkı sunmaları planlanıyor.


24 Ağustos 2022 Çarşamba