×
TUR
KAYÜ Anasayfa
Üniversitemiz, Talas Süt Evi Projesine Ortak Oldu

Üniversitemiz, Talas Belediyesi’nin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüğü Talas Süt Evi Projesine ortak oldu. Proje kapsamında uygulama yeri Kayseri Üniversitesi Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin üretim tesisi olarak belirlendi ve burada Talas’ın 22 kırsal mahallesinden toplanacak sütler, süt ürünlerine dönüştürülerek Talas ve Kayseri halkının tüketimine sunulacak.



Üniversitemiz Rektörlük Senato Salonu’nda imzalanan ortaklık protokolünde konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Talas Belediyemizin kırsal kalkınma konusunda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteklemiş olduğu projesine biz de ortak oluyoruz. Talas Süt Evi Projesinde yer almamız özellikle Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin toplumsal fayda oluşturması açısından oldukça önemli. Üniversitemizin bu manada sadece Talas Belediyesi ile değil diğer yerel yönetimlerle de iyi diyalogları ve işbirlikleri bulunmaktadır. Ancak Talas ilçemizin merkez ilçelerimizden olması ve üniversitemiz merkez kampüsünün bu ilçede konumlanmış olması, Belediye Başkanımızın toplumsal fayda oluşturmamızda, mesleki ve teknik eğitimin farklı alanlarında öğrenci yetiştirmemiz ile ilgili bize verdiği destek Talas Belediyesi ile ortak projelerimizi ve işbirliği alanlarımızın da çeşitlenmesine ve genişlemesine katkı sağlıyor. Bu proje gerek Talas ilçemize, gerek şehrimize, gerek ülkemize ekonomik açıdan ve nitelikli insan yetişmeye katkı sağlamamız açısından katkı sağlayacaktır. Ayrıca Talas Süt Evinde üretilecek organik ürünler, geleneksel yöntemlerle üretilecek ürünler olup, Talaslı ve Kayserili hemşehrilerimizin tüketimine sunulacaktır. Diğer taraftan da burada lisans ve lisansüstü eğitim alacak öğrencilerimiz, süt ürünlerinde yöreye ait ürünlerin üretimini de öğrenme imkanı bulacaklardır. Ben Sayın Başkana projeden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah başarılı bir proje olur” dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise pandemi döneminde gıda sektörünün öneminin daha da arttığına dikkat çekti ve Kayseri Üniversitesi ile işbirliği yaparak böyle bir projeye başladıklarını söyledi.


Başkan Yalçın, “ORAN Kalkınma Ajansı’ndan kredi temin ettik ve projeye belediye olarak katkı da vererek Süt Evi projesini oluşturduk. Kayseri Üniversitesi Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin desteği ile yürüteceğimiz bu proje ile 22 kırsal mahallemizde üretilen sütlerin, süt ürünleri olarak Talas ve Kayseri genelinde değerlendirilmesi hedefleniyor. Bu proje ile köylülerin emekleri değer bulmuş olacak. Aynı zamanda insanlarımız organik ve güvenli ürünlere ulaşmış olacaklar. İstihdam sağlanacak ve ilçemize özgü bazı süt ürünlerinin de üretimi yapılacak, aynı zamanda bu ürünlerin coğrafi işaret almaları sağlanacak. Projenin hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.



Konuşmaların ardından Rektörümüz Karamustafa ile Belediye Başkanı Yalçın, Talas Süt Evi Ortaklık Protokolüne imza attı.


15 Ekim 2021 Cuma