Üniversitemiz Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO Tarafından Online “Ustalarla Söyleşi” Programı Düzenledi

Üniversitemiz Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO Geleneksel El Sanatları Bölümü tarafından ustalarla söyleşi etkinliği kapsamında “Gelenekten Geleceğe Minyatür” konulu online söyleşi programlarından ikincisi düzenledi.

TRT2 kanalında “Miyako'dan Payitahta” programının sunucusu ve minyatür sanatçısı Günseli Kato’nun konuk olduğu söyleşi programının moderatörlüğünü Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Emine Türkarslan yaptı.

Webex üzerinden online olarak gerçekleştirilen programda Minyatür Sanatçısı Günseli Kato, geleneksel el sanatlarında minyatür sanatının yeri hakkında bilgiler verdi.

Kendisini yetiştiren hocası ünlü minyatür sanatçısı Prof. Dr. Süheyl Ünver’in sanata bakış ve eserlerinden kesitler veren Minyatür Sanatçısı Günseli Kato, Prof. Dr. Süheyl Ünver’in minyatür sanatındaki yeri ve katkısının büyük olduğunu ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise, söyleşi programının konuşmacısı minyatür sanatçısı Günseli Kato’ya verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür etti. Hayatın her aşamasının öğrenmek olduğunu belirten Rektörümüz Karamustafa, “Bazen bir filmden, bazen bir konferanstan, bazen okuduğumuz bir kitaptan, bazen de dinlediğimiz haberden öğreniriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir’ sözünde olduğu gibi sanata önem vererek sanata sahip çıkacağız. Nasıl ki tarihimize, kendi genlerimize sahip çıkıyorsak; kendi Türk el sanatlarımıza, geleneksel el sanatlarımıza da aynı ölçüde sahip çıkacağız. Ayrıca öğreneceğiz” diye konuştu.

04 Ocak 2021 Pazartesi