Rektörümüz, 5. Bilim Şenliği Açılışına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Bilim Şenliği açılış törenine katıldı.

Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde faaliyet gösteren ve Türkiye’deki 6 TÜBİTAK destekli bilim merkezinden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi’nde gerçekleşen 5. Bilim Şenliği açılış töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, bilimi, bilimsel faaliyetleri daha yakından görme ve anlama açısından bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Rektörümüz Karamustafa, “Bilim ve teknoloji, ülkelerin gelişiminde ve büyümesinde önemli etkendir. Bilime, teknolojiye verilen önem, ülkelerin ilerlemesine katkı demektir. O yüzden öğrencilerimizi daha çok bilime, teknolojiye ve araştırmaya yöneltmeliyiz. Artık hızlı değişimin yaşandığı dünyamızda teknolojik yeniliklerden haberdar olmak yetmiyor, teknolojik yeniliklere katkı sağlayan, buluş yapan, teknoloji üreten ve ürettiğini de sanayileştirip dünyaya pazarlayan ülkeler bir adım önde olmaya devam ediyorlar. İşte bu yüzden biz çocuklarımızı, gençlerimizi daha çok bilime teşvik etmeli ve bu yönde yapacakları her türlü çalışmaya imkân sağlamalıyız. 5. Bilim Şenliğinin öğrencilerimize, eğitimcilerimize ve şehrimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 500 bin kişi tarafından ziyaret edilen Kayseri Bilim Merkezi’nde üç gün sürecek 5. Bilim Şenliği’nin açılış konuşmalarında Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, düzenlenen şenliğin önemine dikkat çektiler.

17 Eylül 2021 Cuma